Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. május 11. szombat
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

A céges whole life biztosítást érintő adó változások

2013. január 15. kedd, 14:31:27

Az adóváltozások közül az alábbiakat érdemes ki emelni, tekintettel arra, hogy valamennyi  biztosításra vonatkozóan ezeket is alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy a szerződés mikor jött létre.

 

  • Kifizető (munkáltató) által fizetett élethosszig tartó befektetési egységekhez kötött életbiztosítások (whole life) rendszeres díja adómentes. Azonban abban az esetben, ha az előző évi rendszeres díjhoz képest a rendszeres díj a két évvel korábbi infláció + 30%-nál nagyobb mértékben nő, akkor a teljes rendszeres díj adóköteles díj lesz, arra az évre vonatkozóan.

Ez azt jelenti, hogy 2013-ban - mivel 2011-ben az infláció 3,9%-volt - a kifizető által fizetett élethosszig tartó befektetési egységekhez kötött életbiztosítások közül csak annak a rendszeres díja lesz adómentes, amely nem emelkedett 33,9 százaléknál nagyobb mértékben az előző évi rendszeres díjhoz képest.

 

  • Kifizető (munkáltató) által fizetett kockázati biztosítások díja havonta, a minimálbér 30 százalékáig a munkavállaló adómentes jövedelme. A kockázati biztosítás kifizető által fizetett havi díjának minimálbér 30 százalékát meghaladó része után a kifizetőt az egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó szabályok szerinti adófizetési kötelezettség terheli. (Az  élethosszig tartó befektetési egységekhez kötött életbiztosítás (whole life) nem tartozik ebbe a körbe, mivel az szja szerint 2013.01.01-jétől nem minősül kockázati életbiztosításnak)

 

Az egyéni vállalkozó nem számolhatja el költségként, a teljes életre szóló visszavásárlási értékkel rendelkező életbiztosítás díját, amely biztosításnak ő maga a biztosítottja!

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner