Riskonline - A biztos partner

Kötelező Biztosítás

Nyitólap | Sitemap | 2024. május 12. vasárnap
Telefon: 70-428-55-50
Fax: 06-69-716-026
E-mail: info@riskonline.hu

Kötelező biztosítás - Kötelező biztosítás kalkulátor - Kötelező biztosítás 2015 - KGFB

gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások

Riskonline blog

Hogyan lehet a legolcsóbb kötelezőből a legdrágább?

2012. október 26. péntek, 15:14:21

A kötelező biztosításról elmondható, hogy az autósok nagyobb része szinte kizárólag az ár alapján dönti el, hogy melyik biztosítót választja, természetesen az ajánlatok között általában a legolcsóbbra esik a választás.

 

Az olcsó biztosítás bizonyos esetekben sokszor magasabb költségeket jelenthet a szerződőnek, főleg ha valamilyen oknál fogva problémája van a szerződésével. Ilyen gondok például az időben ki nem küldött csekk/számla, a kártörténeti igazolással kapcsolatos problémák (hibás adatok, lekérdezések a KÁNYA Központi Kárnyilvántartó Rendszerből, stb.)

 

Tavaly és idén is gyakori probléma volt, hogy a ki nem küldött csekk, tehát a díj befizetésének hiánya miatt számos ügyfélnek törölték a szerződését a biztosítók. Amennyiben a díjjal fedezett időszak utáni 60 napig nem érkezik be a pénz a kgfb szerződésre, a biztosítónak törvényi szabályozás szerint automatikusan le kell törölni a szerződést mérleglelési lehetőség nélkül. Az ilyen hibákból eredő problémák jellemzően a legsúlyosabb költséggel járnak a szerződőnek, mert a díjnemfizetés miatt szerződésmegszüntetés esetén a nem fedezett időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetnie, amely a biztosítási díj többszöröse, ráadásul a fedezetlenségi díj után is kell baleseti adót fizetni.

 

Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy a biztosítók telefonos ügyfélszolgálatai sokszor hosszú percek után sem kapnak megfelelő tájékoztatást a szerződésünkkel kapcsolatban. A gyakori telefonálgatás sem olcsó.

 

Az sem véletlen, hogy az évek óta szabadesésben lévő kgfb díjak mellett az említett szolgáltatások minősége egyre inkább csökken, azonban még egy – talán még fontosabb – dologban érezteti a hatását a nyomott ár a piacon, ez pedig a kárrendezés. A biztosítókat egyre nehezebben és lassabban fizetik ki a jogos kárköveteléseket ügyfeleiknek, sok esettel találkozunk manapság, egy alkusz azonban sokat segíthet a probléma megoldásában.

 

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy érdemes nem feltétlenül a legolcsóbb, hanem a megbízható, stabil háttérrel rendelkező, megfelelő ár/érték arányú biztosítók ajánlatait választani.

 

Kötelező biztosítás díjkalkulátor
Jótanácsok
Gyakran Ismételt Kérdések
CARGLASS autó üvegkár bejelentő
Riskonline blog
RSS Hírcsatornáink
gépjármű biztosítások
lakossági biztosítások
vállalati biztosítások
Riskonline - A biztos partner